май 202021
 

Детска градина „Еделвайс“ се включи в благородната инициатива „Капачки за бъдеще”, чиято цел е с рециклираните капачки да се подпомогне закупуването на детска линейка. За кратко време сърцето, изработено и предоставено от дарители, бе напълнено от служителите, децата и техните родители.

С песни и стихотворения, посветени на добрината, децата от ІV Б група обясниха на по-малките си връстници какво е тя, къде ще я намерим и кому е нужна.

Несъмнено, въпреки вродените чувства на милост и състрадание, децата се нуждаят от вдъхновение и някакъв стимул за участие в благотворителни организации, за които родителите и възпитателите са отговорни. Образователната институция активно осъществява своите приоритетни възпитателни цели, а именно – нравствено формиране личността на всяко дете, възпитание в толерантност, добронамереност и уважение към другите.

През годината малките ни възпитаници, бяха вдъхновени и стимулирани от своите учители към участие в благотворителност чрез провеждане на разнообразни ситуации и игри, посветени на доброто и съпричастността към хората, който се нуждаят от помощта и подкрепата на другите: „Месец на актовете на доброта“, „Ден на толерантността“, „Ден на прегръдката“, „Дари мартеничка за деца от деца“, „Световен ден на рециклирането“ и други.

„Ти за доброто недей се оглежда,

в тебе е то, днес се казва надежда.

Утре навярно любов се нарича,

всъщност и много на радост прилича.

Колкото прошката то е голямо,

днес се нарича приятелско рамо,

утре прегръдка след зимата снежна,

всъщност и много прилича на нежност.“IMG_3179 (2)

IMG_3180

 

IMG_3185IMG_3150

 

CCI25052021

Акцията ще продължи и в бъдеще !!!