История на детската градина

 

 

История на детската градина

 

ДГ „Еделвайс” е открита през 1982 г. Намира в ЖК „Тракия” на ул. „Теофан Райнов „ № 4. В непосредствена близост е до акваленд „Тракия” и парк „Лаута”. Тя е общинска детска градина за деца от 3 до 7 годишна възраст до постъпването им в първи клас. Разполага с осем целодневни групи, като общия капацитет е 176 деца разпределени по възрасти.
Детската градина работи целогодишно – от понеделник до петък – от 06.30 ч. до 19.00 ч.
Възпитанието и обучението на децата се организира и провежда в съответствие с ДОИ и осигурява отлична подготовка за училище. Това е видно от множеството поздравителни адреси от училищата, не само в район „Тракия”, а и от целия град. Особено внимание обръщаме на креативността и талантите на децата и грамотите, спечелени от различни конкурси са доказателство за успехите на нашите възпитаници.Също така и към възпитание в родолюбие и запазване на българските традиции и ценности.Доказателство за това е празнуването на празници като Лазаровден,Деня на християнското семейство,Никулден,Бъдни вечер,Коледа,Благовещение,Цветница.Великден,Гергъовден,в което взимат участие самите деца.
Целият персонал на детската градина – 33 човека, от които 18 педагогически специалисти, 7 помощник -възпитатели и 8 души помощни кадри работи за утвърждаване на детската градина като желана и обичана среда за развитие, като притегателен център за удовлетворяване на социалните, образователните и специфични потребности на децата в унисон с предизвикателствата на времето.