ное 012018
 

Академия сред природата

IMG_0366IMG_0342IMG_0364

 

 

 

 

Къде ще зимуват враните, свраките и врабчетата, защо листата се обагрят през есента и падат научиха децата от подготвителните групи на ДГ „Еделвайс”. Последният ден на месец октомври даде начало на новия проект „Академия сред природата“. Разположена непосредствено до парк „Лаута“, детската градината използва тази възможност и предложи на своите възпитаници да станат „откриватели“ и „нещотърсачи“ в природната среда. Докато се разхождат из алеите и се радват на циганското лято, децата разказваха за промените, които настъпват в природата през есента, а от учителите научиха как птиците, които остават тук, ще прекарат зимата.

IMG_0351IMG_0346IMG_0375IMG_0388IMG_0338IMG_0383

 

Малките откриватели бяха силно впечатлени от семейство катерички, скачащи между клоните на дърветата. Хлапета напълниха джобовете с жълъди и кестени и набраха букети от есенни листа, които ще претворят в проекти.

„Поставянето на децата в активна изследователска позиция ще формира положителни нагласи, ценности и чувство на отговорност към природата. По този начин стимулираме и участието на родителите в дейности с природозащитна насоченост”, обяснява идеята на проекта директорът Надя Загорска.